Startende ondernemer

Je kunt ook met ons meedoen als je startend ondernemer bent. Want ook jij kunt ziek of arbeidsongeschikt worden. Een fijn gevoel als je weet dat je terug kunt vallen op SamenGeschikt.

Goed bezig dus!

Je hebt het allemaal geregeld als je gaat starten als ondernemer of net bent gestart. Hartstikke leuk natuurlijk. Maar er zijn ook een paar lastige en saaie dingen die je moet regelen. Een voorziening voor arbeidsongeschiktheid. “Ja maar een aov is hartstikke duur dus daar kijk ik later wel naar”. Die opmerking begrijpen wij als geen ander. Er is echter een heel betaalbaar en duidelijk alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering zoals SamenGeschikt.nl.

Goed dat je hierover als startende ondernemer serieus nadenkt. En dat je daarom nu op onze site aan het kijken bent. Een goede voorziening voor ziekte of arbeidsongeschiktheid hoeft niet duur te zijn. Als je meedoet met SamenGeschikt vallen de kosten reuze mee. Wil je weten hoe hoog jouw inkomen bij ziekte kan zijn als je mee doet met SamenGeschikt? En wat jouw kosten dan zijn? Doe de SamenGeschikt check. Hét alternatief voor een dure AOV.

SamenGeschikt in het kort

Je betaalt geen premie. Je spaart iedere maand een bedrag op jouw SamenGeschikt rekening. Zo bouw je zelf een potje/buffer op. Als één van de andere ondernemers/deelnemers ziek is, schenk je hem of haar een klein bedrag. Alle andere leden doen dat ook en zorgen zo voor een volwaardig inkomen van de zieke.

Ben jij ziek? Dan ontvang jij schenkingen van de andere leden. Het totale bedrag dat je ontvangt kies je zelf (€1.000 tot €4.000 netto). Het mag echter niet meer zijn dan 80% van jouw gemiddelde netto inkomen uit onderneming.

En wie beoordeelt dan of een ziek écht ziek is? Een onafhankelijke arbodienst. Maar de arbodienst helpt ook bij re-integratie. Want ondernemers willen natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Anders raak je je klanten kwijt.

Extra aandacht voor starters

Starters krijgen bij ons extra aandacht. Als we jouw gewenste inkomensniveau bij ziekte gaan afstemmen, kijken we niet alleen naar de cijfertjes maar naar het totale plaatje. Wat deed je voor je ging ondernemen? Wat verdiende je toen? Heb je al opdrachten? Heb je een ondernemersplan? Hoe is jouw markt? Welk uurtarief ga je hanteren?

In eerste instantie zijn we een beetje behoudend bij het bepalen van jouw inkomensniveau bij ziekte. Omdat het niet helemaal zeker is hoe jouw onderneming gaat draaien. Het mooie is dat je gewoon opnieuw een afspraak met ons kan maken als je jouw cijfers van 1 jaar kan laten zien. Als ondernemer ben jij flexibel, dus zijn wij dat ook! Meedoen? Maak een afspraak om je gewenste inkomen af te stemmen!

Wil je meer weten over hoe SamenGeschikt werkt? Wat het kost? Of hoe je lid kunt worden? Kijk eens rond op onze website.

Je kunt je vragen natuurlijk ook altijd persoonlijk aan ons te stellen. Je kunt ons mailen of bellen.