Als je ziek bent

Je moet er toch niet aan denken dat je arbeidsongeschikt wordt. Als lid van SamenGeschikt.nl heb je gelukkig een prima keuze gemaakt en zit je niet zonder inkomsten. Lees hieronder precies hoe je een ziekmelding doet en hoe je je maandelijkse schenking (uitkering) ontvangt.

Alles over je ziek melden

Als je ziek bent, krijg je na een wachttijd van twee maanden een uitkering. Dit zijn schenkingen van alle andere leden die samen jouw inkomen garanderen. Zodra je je ziek meldt gaat je wachttijd in. Niet stoer doen dus en wachten maar verwacht je langer dan twee maand ziek te zijn meldt dan. Ben je toch eerder beter dan zijn we erg blij voor je. Je kunt je ziek melden in SamenGeschikt. Een beveiligde omgeving. Je geeft alleen aan dat je ziek bent. Niet waarom. Ben je weer beter dan doe je dat ook in SamenGeschikt

Beetje ziek, beetje werken

Soms ben je wel ziek, maar kun en wil je ook nog wel werken en wil je dat zelfs graag. Logisch je bent ondernemer dus als het enigszins kan….. Dan meld je je gedeeltelijk ziek (tussen 1 en 99%). De andere leden hoeven dan minder te schenken. En jij kunt zonder je bezwaard te voelen je onderneming een beetje draaiend houden. Zo zorgen we samen voor je continuïteit.

Beoordeling ziekmelding

In ons reglement staat beschreven wanneer er sprake is van arbeidsongeschiktheid. Onder arbeidsongeschiktheid wordt verstaan: je eigen beroep/ werkzaamheden in jouw onderneming niet kunnen uitvoeren door toedoen van een herkenbaar en benoembaar ziektebeeld. Verwar arbeidsongeschiktheid niet met iets blijvends. Dat kan maar meestal is er sprake van een tijdelijk karakter. Een bedrijfsarts, casemanager en een arbeidsdeskundige van de arbodienst beoordelen jouw situatie. En kom je er echt niet met hen uit dan is een second opinion natuurlijk mogelijk.

meer weten over de arbodienst

Alles over de uitkering

Als lid van SamenGeschikt.nl bepaal je zelf hoeveel jij aan uitkering (schenkingen) wilt ontvangen als je ziek bent. Ieders situatie is immers anders. Je kiest zelf welk bedrag tussen de € 1.000 en € 4000.Let op dit is dus nettoHoud er rekening mee dat je ook als je ziek bent, je je maandelijkse spaarbedrag en de contributie moet blijven storten. Dit is ook een netto bedrag.

Voor alle duidelijkheid: hoe hoger het bedrag dat je kiest, hoe hoger jouw maandelijkse spaarbedrag én hoe hoger het bedrag dat jij schenkt aan een zieke. Een ieder draagt dus naar rato bij.

Uitkeringen zijn onbelast

De schenkingen (uitkeringen) die je ontvangt zijn privé schenkingen en dus netto bedragen. Omdat je van heel veel verschillende mensen een schenking ontvangt, blijft het totale bedrag dat iemand aan jou schenkt altijd lager dan datgene wat je in Nederland belastingvrij aan iemand mag schenken.

Je ontvangt de schenkingen op een privé bankrekening. Je ontvangt van iedereen een klein bedrag. Het totaal telt op tot het door jou gekozen inkomensniveau.

Als je nog meer vragen hebt

Op onze website vind je veel informatie over SamenGeschikt.nl. Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog met vragen zit die je graag aan ons wilt stellen. Dat kan! Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.