En zo werkt de SamenGeschikt AOV

Word je lid van SamenGeschikt.nl, dan krijg je bij arbeidsongeschiktheid, maximaal 24 maand schenkingen van de andere leden. Zo heb je toch een inkomen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Vóór en dóór ondernemers dus.

En zo werkt dat

SamenGeschikt.nl is een vorm van crowdsurance. Dat lijkt heel erg modern maar is feite heel ouderwets. Ondernemers spreken met elkaar af dat ze elkaar financieel steunen als één van hen ziek wordt of een ongeluk krijgt. Hieronder leggen we in drie stappen uit hoe SamenGeschikt.nl werkt. En in het filmpje hiernaast leggen we het in minder dan 2 minuten.

1: Sparen en wanneer nodig, schenken

Je betaalt geen premie. Op je eigen SamenGeschikt rekening spaar je iedere maand een bedrag. Je bouwt op deze manier zelf een potje op. Is één van de andere leden ziek, dan schenk je hem of haar een klein bedrag. Dat doen alle andere leden ook. Dit alles wordt voor je geregeld.

lees meer over sparen en schenken…

2: Ziek zijn en toch geld

Word jij ziek, dan ontvang jij schenkingen van de andere leden voor een maximale periode van 24 maanden. Je kiest zelf het bedrag dat je maandelijks wilt ontvangen, ieder bedrag tussen €1.000 en €4.000 netto kan.

Het bedrag mag echter niet meer zijn dan 80% van jouw gemiddelde netto inkomen uit onderneming.

lees meer over schenkingen ontvangen…

3: Ondersteuning arbodienst

Als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Anders raak je je klanten kwijt. Onze onafhankelijke arbodienst begeleidt en helpt eventueel bij re-integratie en beoordeelt de ziekmeldingen.

lees meer over de arbodienst…

De vijf meest gestelde vragen

Hoeveel betaal ik per maand?

Je betaalt geen premie aan SamenGeschikt maar je schenkt en spaart d.m.v. je eigen rekening. Je gebruikt jouw spaargeld dus om andere ondernemers te helpen. Hoevaak en hoeveel je schenkt hangt af van het aantal zieken. Word je lid, dan betaal je éénmalige inschrijfkosten en maandelijkse contributie.
Meer weten over kosten

Ik ben ziek, en dan?

En ben je ziek, dan meld je dat via Mijn SamenGeschikt. Na twee maand ontvang je schenkingen van de andere leden. Al deze schenkingen samen vormen samen het door jou gewenste inkomen. Na je melding neemt de casemanager van de arbodienst, Bureau Streefkerk, contact met je op.
Meer weten over schenkingen

Waarom krijg ik maar 24 maanden schenkingen?

Als je arbeidsongeschikt bent, krijg je maximaal 24 maanden schenkingen. Gelukkig zijn de meeste mensen (75%) binnen een jaar weer beter. Langer dan 24 maanden schenken alleen kan bij voldoende financiële stabiliteit. Bij een groter ledenaantal zullen we de maximale duur verlengen. Dat besluit zal samen met de leden worden genomen.

Wat doet de arbodienst?

Je maakt samen met de casemanager een inschatting van de ernst en de duur van de situatie. Daarna beoordeelt een BIG-geregistreerde verzekeringsarts wat er met je aan de hand is en bepaalt een arbeidsdeskundige de mate van arbeidsongeschiktheid. Daar waar mogelijk krijg je handreikingen hoe je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt.
Meer weten over de arbodienst

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je als lid altijd zeker bent van een inkomen bij ziekte (daarvoor is er een buffer). En dan nog een paar voordelen: we kennen geen uitsluitingen, het is betaalbaar, lid worden kan online, makkelijk en snel, iedere (startende) ondernemer kan lid worden, ongeacht je leeftijd, samenwerking met onafhankelijke arbodienst, met jouw geld help je andere ondernemers en andere ondernemers helpen jou.
Meer weten over de voordelen

Als je nog meer vragen hebt

Op onze website vind je veel informatie over SamenGeschikt. Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog met vragen zit die je graag aan ons wilt stellen. Dat kan! Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.